ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

 Σήμερα 3 Ιουνίου 2015 η  ΕΕΦ πραγματοποίησε συνάντηση με Φυσικούς , γονείς και  μαθητές για τα προβλήματα της Φυσικής. Μίλησαν ο  Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Κος Παναγιώτης Φιλντίσης, το μέλος του Δ.Σ Κος Νίκος Μίχας και τα μέλη της επιτροπής Παιδεία της ΕΕΦ Κος Αθανάσιος Κασίδης και Γεώργιος Γκρος. Παρευρεύθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ Κος Γιάννης Βαφειαδάκης , ο Πρόεδρος του ΣΕΦΑ Κος Μπάμπης Νικολάου και το μέλος της ΟΕΦΕ Κος Αντώνης Μουράτος. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος τα κύρια σημεία του οποίου ήταν:
•Τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης  ήσαν αντιπαιδαγωγικά. Όπως προκύπτει από πληροφορίες που προέρχονται από βαθμολογικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχει διαβάθμιση στις βαθμολογίες των υποψηφίων στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, ενώ η τεράστια μάζα των μαθητών  συγκεντρώνει βαθμούς κάτω από τη βάση. 
•Στις φετινές εξετάσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν,  δεν κλήθηκε η ΕΕΦ να συμμετάσχει με έμπειρους  καθηγητές που λύνουν τα θέματα πριν δοθούν στους υποψηφίους ώστε να διαγνωστούν τα τυχόν προβλήματα, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
•Επισημάνθηκε από πολλούς ομιλητές η ανάγκη η ΕΕΦ, αλλά και οι άλλες επιστημονικές ενώσεις, να συμμετέχουν ως ισότιμοι συνομιλητές του Υπουργείου Παιδείας στον καθορισμό των αναλυτικών προγραμμάτων  ύλης και των ωρών διδασκαλίας. Επίσης αναδείχθηκε το πρόβλημα της διαρκούς υποβάθμισης της Φυσικής  ως βασικό μάθημα Γενικής Παιδείας τα τελευταία χρόνια τόσο στα Γενικά Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ.  
•Προτάθηκε το άνοιγμα της επιτροπής Παιδείας της ΕΕΦ σε κάθε Φυσικό που θα ήθελε να συμμετάσχει και να βοηθήσει το έργο της. Τονίστηκε η ανάγκη να μαζικοποιηθεί  η  ΕΕΦ με τη συμμετοχή νέων Φυσικών.
•Ομάδα Γονέων έθεσε το ζήτημα του Μαθήματος της Ηλεκτρολογίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις σχετικά με το θέμα Α4 καθώς και το Β3  για τα οποία ρωτούν το Υπουργείο Παιδείας αν είναι εκτός ύλης και αν έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες προς τους βαθμολογητές ώστε να μην αδικηθεί κανείς υποψήφιος.
    Το Δ.Σ της ΕΕΦ     3/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου