ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνάντηση με το Βουλευτή Χαλκιδικής ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Απόστολο Πάνα, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Δήμου Ν. Προποντίδας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στα πλαίσια δράσης για την ενημέρωση των Βουλευτών Χαλκιδικής αναφορικά με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα και τα γενικότερα θέματα των τριτέκνων. Στη συνάντηση συμμετείχε για το Δ.Σ. η Πρόεδρος κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, η κ. Ελισάβετ Μαυρίδου, ο κ. Δημήτριος Τσιφλικλής καθώς και ο κ. Στέλιος Τσούλιας, Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης “ΤΡΙΑΙΝΑ” και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.).
Αν και αφορμή αποτέλεσε ο αποκλεισμός των τρίτεκνων οικογενειών από το κοινωνικό μέρισμα 2019 καθώς και την απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας των άνω των 2000 cc αυτοκινήτων, κυρίαρχο θέμα συζήτησης τέθηκε το μείζον Δημογραφικό Πρόβλημα της χώρας.
Η έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων της Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, αλλά και οι υφιστάμενες νομοθετικές αδικίες, πόρρω απέχουν από την ουσιαστική αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος, μία αντιμετώπιση που καθιστά επιτακτική τη στήριξη του συνόλου των πολυμελών οικογενειών με την θεσμική και νομοθετική τους εξομοίωση από 3 και άνω τέκνα, όπως ισχύει σε χώρες με επιθυμητούς δείκτες γονιμότητας αλλά και τα γενικότερα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Οι δράσεις και διεκδικήσεις του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκαν από την Πρόεδρο του συλλόγου κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ κ. Στέλιος Τσούλιας, παρουσίασε τις αντίστοιχες της Ομοσπονδίας σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως η στήριξη μεγαλών ναυτιλιακών και ιδιωτικών εταιριών, και επαφές με επίσημους κυβερνητικούς φορείς, ένα σημαντικό σημείο, όπου ζητήθηκε η στήριξη και παρέμβαση του κ. Απόστολου Πάνα.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας, γνωρίζοντας ήδη τις διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος, και αποδεχόμενος πλήρως τον κυρίαρχο ρόλο της στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας στην αντιμετώπισή του, δεσμεύτηκε να στηρίξει απόλυτα τα δίκαια αιτήματα του τριτεκνικού κινήματος, τόσο με καίριες παρεμβάσεις όσον αφορά τα προσεχή νομοσχέδια, όπως του Υπουργείου Εργασίας, όσο και χρήση όλων των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει στη διάθεσή του, αλλά και με ουσιαστική αναφορά του ζητήματος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ως μέλος της.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση της διαρκούς επικοινωνίας του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Απόστολου Πάνα με το Δ.Σ. του συλλόγου τριτέκνων του Δήμου Ν. Προποντίδας, για το συντονισμό των επόμενων δράσεων προς ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση ζητημάτων, τοπικού ή εθνικού επιπέδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου