ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κ. Κυριακή Μάλαμα, καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά, μετά από πρόσκλησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Δήμου Ν. Προποντίδας, στο γραφείο του στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020. 
Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσαν τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία αποκλείστηκαν οι τρίτεκνες οικογένειες από το κοινωνικό μέρισμα καθώς και την απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας των άνω των 2000 cc αυτοκινήτων. Συζητήθηκαν ωστόσο γενικότερα προβλήματα αλλά και υφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν ευνοούν τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, η οποία σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τα δραματικά δημογραφικά δεδομένα.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν επίσης στις δράσεις και διεκδικήσεις, τόσο του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο, όσο και της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) σε πανελλαδικό επίπεδο, καταδεικνύοντας πώς μέσα από παρεχόμενες εκπτώσεις, ιδιωτικοί φορείς και επιχειρήσεις βρίσκονται στο πλευρό των τριτέκνων.
Επισημάνθηκε η αδήριτη ανάγκη θεσμικής και νομοθετικής εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ζητήθηκε από την κ. Μάλαμα, η στήριξη και ένταση των προσπαθειών της προς κάθε κατεύθυνση, για το σκοπό αυτό.
Από την πλευρά της η Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Κυριακή Μάλαμα, απόλυτα ενήμερη για τις δημογραφικές εξελίξεις και το brain drain και με την ιδιότητά της ως τέκνο πολυμελούς οικογένειας, δεσμεύτηκε “να προωθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τις θέσεις των πολυμελών οικογενειών και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στο έργο του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας, όπως κι όλων των συλλόγων πολυμελών οικογενειών της Χαλκιδικής, τους οποίους και προτίθεται να συναντήσει το επόμενο διάστημα.”
Η συνάντηση με την κ. Κυριακή Μάλαμα, όπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, ο Αντιπρόεδρος κ Ευστράτιος Ελευθερίου, η ταμίας κ. Ελισσάβετ Μαυρίδου και Γ. Γραμματέας του συλλόγου κ. Δημήτριος Τσιφλικλής, ολοκληρώθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τη στήριξη του συλλόγου σε προσέγγιση ζητημάτων και επίλυση προβλημάτων του, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου