ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018



2 ήμερη  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΦΙΑ 03/03-04/03/2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
 
1η ημέρα Σάββατο 03/03: Νέα Μουδανιά -Θεσσαλονίκη –Σόφια
Αναχώρηση στις 7.00 από τα Ν. Μουδανιά για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση  συνόρων  και σύντομη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα , μέσα στα στενά του Στρυμώνα. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Σόφια ,όπου θα περιηγηθούμε στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Μεγαλώνει αλλά ποτέ δε γερνάει  είναι το μότο της πόλης που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα . Το κέντρο της Σόφιας  είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών  στυλ , που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία , τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι θράκες , οι Ρωμαίοι , οι Βυζαντινοί , οι Σλάβοι και οι Τούρκοι . Στην περιήγηση μας θα δούμε τη Βουλή ,το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν , όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης .Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ,το Τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησιά της Αγίας Κυριακής . Τελειώνοντας , θα έχουμε χρόνο στην πλούσια αγορά της πόλης , μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε καφέ στην λεωφόρο Βίτοσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προαιρετική βραδινή έξοδος.
2η ημέρα Κυριακή 04/03/2018 : Σόφια –Ρίλα – Θεσσαλονίκη – Ν.Μουδανιά
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο Βίτοσα με το τελεφερίκ. Ελεύθερο χρόνο για καφέ και επιστροφή στο λεωφορείο για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της Μονής , η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια , το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Το απόγευμα αναχωρούμε για επιστροφή στα Ν. Μουδανιά.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΟΔΙΚΩΣ 65 €
Περιλαμβάνονται:
·   Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο που εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις του κ.ο.κ
·   Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. NOVOTEL HOTEL (δωμάτια δίκλινα)
·   Πρωινό
·   Αρχηγός- Συνοδός του γραφείου μας
·   Περιηγήσεις του προγράμματος
·   Εισιτήριο τελεφερίκ.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Τα επιπλέον γεύματα και τα ποτά, τηλεφωνήματα , εισόδους μουσείων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 

    Δηλώσεις συμμετοχής
6939233697 κ. Πηνελόπη Καραγιάννη
6974063528 κ. Έλλη Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου