ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

 

Το 1οThessalonikiScienceFestival είναι γεγονός!
Ένα μεγάλο επιστημονικό πανηγύρι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης 
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, 
του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 
και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας
Ελάτε στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, στο 1οThessalonikiScienceFestival. Είσοδος ελεύθερη!
Tέσσερις ημέρες, γεμάτες εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, που θα ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Εντυπωσιακά πειράματα και δρώμενα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις. διαγωνισμοί, ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Το ThessalonikiScienceFestival διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ, και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE. Συμμετέχουν επίσης, η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.
Η παρουσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεκατρία (13) τμήματα συμμετέχουν ενώ πολυάριθμοι καθηγητές και μέλη ΔΕΠ παρουσιάζουν ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα καθώς και σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης μέσα από ομιλίες, συζητήσεις, πειράματα και δρώμενα.
Οι ενότητες που καλύπτει το Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική / Χημεία / Βιολογία - Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας  / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.
Σας περιμένουμε να διερευνήσουμε μαζί τον κόσμο που μας περιβάλλει!
Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την σελίδα  μας www.thessalonikisciencefestival.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου