ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015



Ενημέρωση για τις ενέργειες του δήμου Ν. Προποντίδας μετά την από 19/03/2015 καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής προς 
1) την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, 
2) την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, 
3) την Ανεξάρτητη Αρχή Συνηγόρου του Πολίτη και την κοινοποίησή της προς 
την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής και 
το Δήμο Νέας Προποντίδας 
με Θέμα :
 «Εγκατάσταση και Λειτουργία Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας της Εταιρίας WIND στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, σε απόσταση 12 μέτρων από Δημοτικό Σχολείο, 90 μέτρων από Νηπιαγωγείο και 72 μέτρων από Παιδικό Σταθμό στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, η οποία εκπέμπει πολλαπλάσια μεγαλύτερη ακτινοβολία από την ανώτατη επιτρεπόμενη, σύμφωνα με διενεργηθείς Πραγματογνωμοσύνη Δικαστικού Πραγματογνώμονα, μέλους ΠΕΠ & ΤΕΕ.»


                                                                                                                          Νέα Μουδανιά :27-3-2015

                                                                                Αριθ. Πρωτοκ : 8236
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μεγ. Αλεξάνδρου 26
63200 Νέα Μουδανιά
Πληροφορίες: Ηλιάκη Στέλλα
Τηλ.: 2373350254
FAX: 2373065792
Email: stela.iliaki@nea-propontida.gr

                                                               
                                                                              ΠΡΟΣ:
                                                                   Σύλλογο Γονέων και                                                                   Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Ν. Τρίγλιας
                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: 1. Σύλλογο Γονέων και     Κηδεμόνων  
                                                     Νηπιαγωγείου Ν. Τρίγλιας
                                                   2. Σύλλογο Γονέων και  Κηδεμόνων
                                                       παιδικού σταθμού Ν. Τρίγλιας
                                                                3. Διευθυντές ανωτέρω σχολικών μονάδων
                                                                4. Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ν. Τρίγλιας.

Θέμα: Ενημέρωση για τις ενέργειες του δήμου μετά από την υπ΄αρ. 7682/23-3-2015 καταγγελία σας.

Μετά από την εξαιρετικά επείγουσα καταγγελία σας ο Δήμος προέβη στα κάτωθι :

1) την ίδια ημέρα της καταγγελίας σας, με την υπ΄αρ 310/2015 (Συνεδρίαση 23-3-2015) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Προποντίδας αποφασίσθηκε:
“Να εκδώσει το ΔΣ ψήφισμα με το οποίο να καταγγέλλουμε δημόσια την εκπομπή πολλαπλάσιας μεγαλύτερης ακτινοβολίας από την ανώτατη επιτρεπόμενη από κεραία κινητής τηλεφωνίας  της WIND, εγκατεστημένη σε κοντινή απόσταση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και από τον παιδικό σταθμό  στον οικισμό της Ν. ¨Τρίγλιας Χαλκιδικής.
Να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους θιγόμενους δημότες  μας, με ενημέρωση, διαμαρτυρία, διαβήματα σε αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, καθώς και ενημέρωση του κοινού . Να αναλάβουμε δράση με τη δική μας νομική υπηρεσία για να προσφύγουμε ως Δήμος σε κάθε αρμόδια διοικητική, εισαγγελική και δικαστική αρχή και συγκεκριμένα να αποφασίσουμε:  να ασκήσει  ο Δήμος έγκληση στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, καταγγελία στις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή στα αρμόδια Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα με εκπομπή  κατά παραβίαση των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων ακτινοβολίας  και μάλιστα μέσα σε οικισμό και ιδίως σε ευαίσθητες δομές του Δήμου (παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο κλπ) με σκοπό την προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων των μαθητών και του συνόλου των κατοίκων του οικισμού και την προστασία του περιβάλλοντος.”
2) Σε  εκτέλεση της υπ΄αρ. 310/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσα εντολή  στον Τοπογράφο Μηχανικό κ. Αναστάσιο Παρδέλα  να μεταβεί άμεσα στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής και να εντοπίσει την ακριβή θέση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας  WIND καθώς και της εταιρίας VODAFONE.
3) Διαβίβασα την  πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού σας συμβούλου Χρήστου Γκλαβόπουλου μαζί με άλλα έγγραφα της ΕΕΤΤ στην Υπηρεσία Δόμησης, και την προσκάλεσα  να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια   για την επανεξέταση της έγκρισης εγκατάστασης  δομικών κατασκευών και για τις δύο κεραίες των εταιριών WIND και VODAFONE.
4) Διαβίβασα  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής την αναφορά σας μαζί με κάθε νεώτερο έγγραφο στοιχείο για να διερευνηθεί  κάθε τυχόν ποινική ευθύνη κατά τη διαδικασία  εκδόσεων των σχετικών αδειών αλλά λειτουργίας των κεραιών.
5) Επίσης πρόκειται να κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και τακτική αγωγή μόλις λάβουμε  απαντήσεις από τον τεχνικό συνεργάτη του Δήμου και από την  υπηρεσία δόμησης σχετικά  τις  εγκρίσεις εγκατάστασης δομικών κατασκευών  των υπόψη κεραιών.
Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, σας διαβεβαιώ  ότι εγώ προσωπικά, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και οι υπηρεσίες του Δήμου, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας για την προστασία της υγείας των παιδιών σας, ενώ θα προβούμε άμεσα σε κάθε ενέργεια  για την προστασία της νομιμότητας, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.
Το γραφείο μου και εγώ προσωπικά θα είμαι στη διάθεσή σας  ανά πάσα στιγμή  για κάθε συνεργασία με τους εκπροσώπους σας, ώστε από κοινού να πετύχουμε την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                                                                            ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΡΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου