ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ & ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ & ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Με οδηγό την Ορθόδοξη πίστη μας ως κυρίαρχη πηγή άντλησης δύναμης και αισιοδοξίας για να αντιπαλεύουμε τα αναπάντεχα της ζωής (ποιος να το φανταζόταν τι συμφορά θα μας έβρισκε στις 10/07/2019), αλλά και την βαθιά εσωτερική μας ανάγκη και επιθυμία να προσκυνήσουμε τα ιερά και όσια της Χριστιανοσύνης μας, σαλπάραμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 για το περιβόλι της Παναγιάς μας, το Άγιο Όρος. 

 

Η κρουαζιέρα μας ξεκίνησε στις 09.15 πμ με το μεγαλύτερο ελληνικό “ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ” πλοίο “ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΙΙΙ” και προορισμό το νοτιότερο άκρο του Αγίου Όρους. 



Από κει και σε απόσταση 500 μ. από την ακτή όπως απαιτούν οι λιμενικές αρχές, ακολούθησε η ξενάγηση των οκτώ μοναστηριών της δυτικής όχθης (Ιερές Μονές Αγίου Παύλου, Διονυσίου, Γρηγορίου, Σίμωνος Πέτρας, Ξηροποτάμου, Αγίου Παντελεήμονος, Ξενοφώντος, Δοχειαρίου) από επαγγελματία ξεναγό όχι μόνο για τις μονές αλλά και τις σκήτες και τους αρσανάδες της δυτικής όχθης.

Η εξαιρετική θαλάσσια διαδρομή με τη συντροφιά παιχνιδιάρικων γλάρων και δελφινιών, η διασκεδαστική φιγούρα του “πειρατή”, ο ήλιος και το υπέροχο γαλάζιο του Σιγγιτικού κόλπου, ενίσχυσαν την ήδη έντονη καλοκαιρινή μας διάθεση, ενώ οι εικόνες των μοναστηριών κατέκλυσαν τις ψυχές μας με δέος και συγκίνηση.

Φτάνοντας στη Ιερά Μονή Διονυσίου μας πλεύρισε ένα καϊκι της Ιεράς Μονής με το οποίο οι σεβαστοί πατέρες μετέφεραν και ανέβασαν στο κατάστρωμα τα ιερά λείψανα (δεξί χέρι) του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και της Αγίας Παρασκευής καθώς και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας των Χαιρετισμών ή του Ακαθίστου Ύμνου, προσφέροντάς μας την ευλογία να τα προσκυνήσουμε.

Μετά το πέρας του προσκυνήματος, η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. , Πηνελόπη Καραγιάννη, Μαυρίδου Έλλη, Αμεράνης Δημήτρης και Μαλγαράλη Θεοδώρα, ευχαρίστησαν τον πατέρα Αγάπιο για την δυνατότητα του ιερού προσκυνήματος που παρείχαν ο Άγιος Ηγούμενος και οι σεβαστοί πατέρες της Μονής Διονυσίου στα μέλη του συλλόγου, πρόσφεραν ένα συμβολικό αντίδωρο προς την Ιερά Μονή και παρέδωσαν ευχαριστήρια επιστολή προς τον Άγιο Ηγούμενο Πέτρο.

Η κρουαζιέρα μας συνεχίστηκε με ένα ζωντανό παραδοσιακό ελληνικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπου όλοι μας οι τρίτεκνοι γονείς, τα παιδιά μας και οι φίλοι του συλλόγου μας, συμμετείχαμε με κέφι και χορό.






 Η ημερήσια εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη γραφική παραλία της Νικήτης, και ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό ή κολύμπι, καθώς οι τουριστικές υποδομές της ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις.



Το Δ.Σ. του συλλόγου και ιδιαίτερα η πρόεδρος κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, ευχαριστούμε θερμά
  • Τα μέλη του συλλόγου, γονείς και παιδιά, που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου δίνοντάς μας ως Δ.Σ. τη δύναμη να συνεχίσουμε και την ισχυρή πεποίθηση πως όλοι μαζί μπορούμε.
  • Τους φίλους του συλλόγου, που με την παρουσία τους ομόρφυναν την εκδρομή μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο κέφι και τη διασκέδαση της παρέας.
και υποσχόμαστε στο μέλλον νέες δράσεις και αποδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου