ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017



«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ –ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τη Δευτέρα 8 Μαου  και ώρα 19.00 μμ στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων  με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας Ν. Χαλκιδικής και η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών «Πλεύση», με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ –ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και με ομιλητές τον κ. Κονταξή Γεώργιο, Διαιτολόγο και Διατροφολόγο και την κ. Λειβαδιώτου Χρυσούλα, Ψυχολόγο.
  



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Σωτηρία Βλάχου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Μπέης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Προποντίδας κ. Ανδρέας Λέλεκας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γεώργιος Πασαλής, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Τρίγλιας κ. Ασημένια Συνάμη, η Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Δήμου Σιθωνίας κ. Νίκη Σκουλή, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου.
Παραβρέθηκαν επίσης τρίτεκνες οικογένειες μέλη του συλλόγου αλλά και πολλοί καλοί φίλοι. Συγκινητική ήταν ωστόσο η προσέλευση των μαθητών που επέλεξαν να αφιερώσουν το διάλειμμά τους στην παρακολούθηση της εκδήλωσης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, Γ. Γραμματέας του Συλλόγου τριτέκνων του  Δήμου Νέας Προποντίδας, αναφέρθηκε στην αγωνία που βιώνουν οι μαθητές κατά την έναρξη της εξεταστικής περιόδου και στην αναγκαιότητα της διαχείρισης του άγχους τους για να μη λειτουργήσει σε βάρος της μελέτης τους, αλλά και στην αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών ώστε μέσα από τη σωστή συμπεριφορά και διατροφή θα συμπαρασταθούν καλύτερα στα παιδιά τους  κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.


  
Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμο Νέας Προποντίδας και το Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καρρά, το Radio Χαλκιδική και την κ. Μαρία Παπαδημητρίου, αλλά και τους επαγγελματίες του τόπου, το κατάστημα FRESCO στα Νέα Μουδανιά, το κατάστημα Άριστον επίσης στα Νέα Μουδανιά, τον κ. Παύλο Βασιλειάδη και τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό ΣΙΘΩΝ στη Νικήτη, που με την πολύτιμη στήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Ευχαρίστησε ωστόσο τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της «ΠΛΕΥΣΗΣ» για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και όλους τους παραβρισκόμενους και κυρίως τους μαθητές που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της «ΠΛΕΥΣΗΣ» κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως καθηγητής και διευθυντής σχολικής μονάδας, αλλά και ως γονιός, τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης του άγχους αλλά και της σωστής διατροφής για την επιτυχία.

        




  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα, πως ελέγχοντας το άγχος σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, μπορούμε να του προσδώσουμε θετικές ιδιότητες ώστε να μας κινητοποιήσει και να λειτουργήσει ως ενισχυτικός παράγοντας για επιτυχή απόδοση στις εξετάσεις αλλά και γενικότερα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου