ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Επιστολή Δημάρχου για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Αγαπητοί Γονείς  των των μαθητών  του Δήμου Ν. Προποντίδας,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο μας η λειτουργία τριών (3) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και δύο (2) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), ως εξής:
1) ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ν. Καλλικράτειας, το οποίο στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00 μμ.
2) ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πορταριάς, το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 12:30 μμ έως 20:30 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00 μμ.
3) ΚΔΑΠ Ν. Τρίγλιας, το οποίο στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00.
4) ΚΔΑΠ Ν. Καλλικράτειας, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 12:30 μμ έως 20:30 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00.
5) ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00.
Τα ΚΔΑΠ είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών (για τα παιδιά ΜΕΑ μέχρι και την εφηβική ηλικία). Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η ενασχόληση των παιδιών για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, η καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων, των δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η αυτοέκφρασή τους και τέλος η εξυπηρέτηση των γονέων.
Οι δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται τα παιδιά στα ΚΔΑΠ είναι η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο (ανάλογα με το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ).
Δικαιούχοι του προγράμματος για δωρεάν φοίτηση είναι οι γονείς που θα επιλεγούν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ" περιόδου 2016-2017 των δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Η πρόσκληση για την υποβολή των αιτήσεων των μητέρων αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr).
Προκειμένου να σας ενημερώσουμε εγκαίρως και να σας παράσχουμε τη συνδρομή μας στη υποβολή των σχετικών αιτήσεων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την κάτωθι αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, γιατί οι αιτήσεις γίνονται μέσα στο καλοκαίρι. (Θα ενημερωθείτε με μήνυμα sms στο κινητό σας).
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας (οπωσδήποτε: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, αριθμό παιδιών) και επιστρέψτε την παρούσα επιστολή στο Διευθυντή του σχολείου σας, για να μας την παραδώσει.

Ονοματεπώνυμο Γονέα ή Κηδεμόνα:.................................
Αριθμό και ηλικία παιδιών:..........................................
Σχολείο φοίτησης:.......................................
Τόπος κατοικίας:..........................................
αρ. τηλεφώνου:.σταθερό........................................., κινητό:.........................
email:.....................................................................(εάν υπάρχει, θα βοηθούσε πολύ).
Ενδιαφέρομαι να υποβάλω αίτηση για δωρεάν φοίτηση του/των παιδιού/ιών μου στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ" περιόδου 2016-2017 των δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας. 
Υπογραφή
Παράλληλα, δραττόμεθα της ευκαιρίας να σας ενημερώσουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα και σε μαθητές που δεν θα επιλεγούν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για δωρεάν φοίτηση, να συμμετέχουν στις ανωτέρω δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου μας, καταβάλλοντας αντίτιμο διδάκτρων, σύμφωνα με την υπ' αρ.1156/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου(περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους ΚΔΑΠ).
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: athanasia.petala@nea-propontida.gr

Ο Δήμαρχος                                                                       

Καρράς Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου