ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ 2ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ 15-16/02/2020



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2ημερη εκδρομή του συλλόγου μας στην Βυζαντινή Οχρίδα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 με μέλη και φίλους του συλλόγου.

Αναχωρώντας νωρίς το πρωί του Σαββάτου από Ν. Μουδανιά και Ν. Τρίγλια, και περνώντας το συνοριακό σταθμό της Νίκης με στάση στα DUTY FREE, φτάσαμε στο Παλιό Μοναστήρι (Μπίτολα) ή αλλιώς την πόλη των προξενείων-αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας. Περπατήσαμε στον πολύβουο πεζόδρομο Σιρόκ Σοκάκ, φτάσαμε στην όμορφη πλατεία Κρίμα στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο πύργος του ρολογιού του 17ου αιώνα, ξεναγηθήκαμε στο χρυσοποίκιλτο εσωτερικό του Βυζαντινού ναού Αγ. Δημητρίου (1830) στον οποίο θαυμάσαμε το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο, 50μέτρα δίπλα απο το Οθωμανικό γενί τζαμί (1558), επισκεφθήκαμε το πολύχρωμο παζάρι, δοκιμάσαμε τοπικές γεύσεις.
Μέσα από μια διαδρομή εντυπωσιακού φυσικού τοπίου, φτάσαμε στον προορισμό μας, την πόλη της Οχρίδας στην ομώνυμη λίμνη. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και την περιπλάνηση στα στενά σοκάκια της, όπου θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική των παλαιών αρχοντικών και τις βόλτες στην αγορά της, η μέρα έκλεισε με πολύ καλό φαγητό, χορό και διασκέδαση σε τοπική οικογενειακή ταβέρνα.



Η ηλιόλουστη Κυριακή μας ξεκίνησε με ξενάγηση στο φρούριο του τσάρου Σαμουήλ, όπου απολαύσαμε την υπέροχη θέα της πόλης, στις Βυζαντινές εκκλησίες Αγ. Σοφίας, Αγ. Νικολάου και το Ελληνορωμαικό θέατρο, το οποίο χρονολογείται στα 200π.Χ., και στου εξαιρετικού ενδιαφέροντος θρησκευτικό μνημείο του 13ου αιώνα, τον Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Περιβλέπτου
 



Ακολούθησε η σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Οχρίδα που δίκαια κερδίζει τον τίτλο της Θάλασσας Γλυκού Νερού, όχι μόνο λόγω του καταγάλανων νερών της – απόλυτα διαυγή, με καθαρότητα που φτάνει τα 20 μ. βάθος το χειμώνα-, αλλά και εξαιτίας της έκτασής της, που παραπέμπει σε θάλασσα, καλύπτοντας 358 τετρ. χλμ. με βάθος 294 μ. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών.
Μετά τις τελευταίες μας βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια και τον εμπορικό πεζόδρομο, αναχωρήσαμε για τη γειτονική πόλη της Στρούγκας, από όπου ξεκινάει ο ποταμός Drin, ο οποίος στη συνέχεια μπαίνει στην Αλβανία και χύνεται στην Αδριατική.
Επιστρέψαμε αργά το βράδυ με έντονες εικόνες.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων με τρία παιδιά Δήμου Προποντίδας Ν. Χαλκιδικής ευχαριστούμε θερμά
  • Τα μέλη του συλλόγου, που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου και μας δίνουν ως Δ.Σ. τη δύναμη να συνεχίσουμε και την ισχυρή πεποίθηση πως όλοι μαζί μπορούμε,
  • Τους φίλους του συλλόγου, που με την παρουσία τους ομόρφυναν την εκδρομή μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο κέφι και τη διασκέδαση της παρέας,
και υπόσχεται στο μέλλον νέες συναρπαστικές διαδρομές, με οικογενειακή διασκέδαση.
Σας περιμένουμε στην όμορφη παρέα μας.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Πηνελόπη Καραγιάννη

1 σχόλιο:

  1. Do this hack to drop 2 lbs of fat in 8 hours

    Well over 160,000 women and men are trying a simple and secret "liquid hack" to burn 1-2lbs each night while they sleep.

    It's very easy and it works on everybody.

    This is how to do it yourself:

    1) Hold a clear glass and fill it up with water half glass

    2) Then use this strange hack

    and you'll be 1-2lbs thinner the next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή