ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΑΔΙΚΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΠΟΤΤΕ στην απαράδεκτη υπογραφή ΚΥΑ στις 12-5-16  των αναπληρωτών υπουργών Φωτίου και Μπόλαρη, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται και οι πολύτεκνοι γονείς ως ωφελούμενοι τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, μια απόφαση που γυρίζει πολλά χρόνια πίσω των αγώνα των τριτέκνων για εξομοίωση με τους πολύτεκνους. 
 Στις 14-5-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη σχετικά με το παραπάνω θέμα και εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατόπιν άμεσης πρωτοβουλίας της ΟΠΟΤΤΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη σχετικά με το θέμα της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.
Η αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων, Θεσ/νίκης- Τσούλια Στέλιο,  Προποντίδας- Πηνελόπη Καραγιάννη ,  Κατερίνης- Ζωή Κοίδου, Σερρών- Σωτήρη Τσοπανούδη, Δράμας- Κεφαλά Παναγιώτα καθώς και Ιωάννα Μπουγιουκλή και Νικόλαο Παπαμίκο, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια των Τρίτεκνων οικογενειών για την εξαίρεσή τους από την υπογραφή ΚΥΑ στις 12-05-2016.

Ο υπουργός αντιλήφθηκε την νομική ανακολουθία εξαίρεσης των Τρίτεκνων οικογενειών και αφού αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα που επί του παρόντος καθιστούν την συμπερίληψή τους στην ΚΥΑ αδύνατη, δεσμεύτηκε ότι σύντομα –και αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία- θα υπάρξει πρόνοια και για τις Τρίτεκνες οικογένειες, καθώς το θέμα εμπίπτει κυρίως στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου