ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

 Οδηγίες για τους τρίτεκνους για ελεύθερη είσοδο σε μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και  μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο, μετά την κατάργηση της έκδοσης της Κάρτας Πολιτισμού.





Πρόκειται για το μοναδικό έως πρόσφατα κατοικημένο από τους πύργους της Χαλκιδικής.


H περιοχή στην οποία χτίστηκε η αρχαία Όλυνθος, κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη νεότερη νεολιθική περίοδο (3000-2500 π.X.).
 Όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους Κάρτα Πολιτισμού, την χρησιμοποιούν κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξης της χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά.

Για τους υπόλοιπους σύμφωνα με την απόφαση με
Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/Φ32  56/370862/218709/12209/7831
απαιτούνται

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο για όλα τα μέλη της οικογένειας άνω των 12 ετών

β) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης τελευταίου τριμήνου, όταν τα παιδιά είναι έως 18 ετών

γ) φοιτητική-σπουδαστική ταυτότητα για τα ενήλικα τέκνα από 18 έως 24 ετών που σπουδάζουν ή βεβαίωση σπουδών τρέχοντος έτους ,

δ) στρατιωτική ταυτότητα για τα τέκνα από 18 έως 24 ετών αν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

ε) βεβαίωση αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρική γνωμάτευση δημοσίου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής για τα τέκνα με αναπηρία (67% και άνω),
στ) ενεργή κάρτα ανεργίας (η ισχύς της οποίας αποδεικνύεται πλέον με βεβαίωση ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΟΑΕΔ), για τα ενήλικα τέκνα άνω των 18 ετών εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. 

Οι τρίτεκνοι γονείς με τέκνα άνω των 24 ετών, εφόσον είναι άνω των 65 ετών δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο του οποίου η τιμή ανέρχεται στο 50% περίπου της εκάστοτε καθορισμένης τιμής, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας η του διαβατηρίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου