ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ. ΒΛΑΧΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την πρώτη του συνάντηση με τη Βουλευτή Χαλκιδικής κ.Βλάχου Σωτηρία είχε σήμερα το πρωί ο σύλλογος τριτέκνων του Δήμου Ν. Προποντίδας Χαλιδικής με αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από την Γ.Γραμματέα  Π. Καραγιάννη, την ταμία   Ι. Παλιούρα, και τα μέλη του Δ.Σ. Ε. Μαυρίδου και Ε. Ελευθερίου.
Αρχικά η κ. Βουλευτής ενημερώθηκε για την ταυτότητα και τις δράσεις του συλλόγου.
Στη συνέχεια δόθηκε στην κ. Βουλευτή επιστολή με την οποία το Δ.Σ. του συλλόγου διαμαρτύρεται για την εξαίρεση των τριτέκνων από το μέτρο κατάργησης του φόρου πολυτελείας αυτοκινήτων, στο οποίο υπάγονται οι πολύτεκνοι, κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία σε βάρος τους.
Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης πριν από λίγες ημέρες είχε αναφερθεί στο θέμα στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κ. Κατσίκη, λέγοντας πως από πλευράς υπουργείου υπάρχει αναζήτηση ισοδύναμων για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους, καθώς, όπως είχε αναφέρει, το μέτρο «όχι μόνο είναι άδικο αλλά και δεν αποδίδει φορολογικά». Χαρακτήρισε μάλιστα τη φορολόγηση των πολυτέκνων, ως παράδειγμα αδικίας και όπως είπε οι όποιες αλλαγές γίνουν θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων, ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.
Το Δ.Σ. το χαρακτήρισε  αυτό σαν μια κατάφορη αδικία και διάκριση σε βάρος των Τριτέκνων που γίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών γιατί βάσει του ίδιου Νόμου και οι τρίτεκνοι αγόρασαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για την ασφαλή μεταφορά των οικογενειών τους. 
Τονίστηκε πως πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι Τρίτεκνοι είναι Πολύτεκνοι και να σταματήσει αυτή η κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος των Τριτέκνων όχι μόνο για τα αυτοκίνητα, αλλά και σε άλλα θέματα όπως τα ΜΜΜ, τα Δημοτικά Τέλη, τις προσλήψεις και πολλά άλλα.
Ζητήθηκε από την κ. Βουλευτή να παρέμβει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη ώστε να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι στο νέο νομοσχέδιο. Διαφορετικά όπως επισήμανε και η Ομοσπονδία ΟΠΟΤΤΕ στην επιστολή που έστειλε στον ίδιο τον κ. Αλεξιάδη,  υπάρχει κίνδυνος μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων που η πολιτεία μας παρότρυνε ν’ αγοράσουμε, προκειμένου να μετακινούμε με ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους τις οικογένειές μας.

Την ίδια επιστολή πρόκειται να λάβουν άμεσα και οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη Αικατερίνη και κ. Βαγιωνάς Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου